Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Μιχάλης Πάσουλας: «Να έρθουν όλοι οι σμυριδεργάτες στην συνάντηση με τον Σκουρλέτη»

Τη Νάξο θα επισκεφθεί την Κυριακή 17 Ιουλίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος θα έχει ενημερωτική συνάντηση με τους σμυριδεργάτες στο Οικομουσείο Κορώνου σχετικά με το μέλλον των σμυριδορυχείων και την αξιοποίηση του σμυριγλιού.
Την επιτακτική ανάγκη να παραστούν όλοι οι σμυριδεργάτες κι από τα έξι χωριά της ορεινής
Νάξου στη συνάντηση που θα γίνει στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, προκειμένου να ακούσουν τα όσα έχει να προτείνει ο κ. Σκουρλέτης, τόνισε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σκαδού και πρόεδρος του Σωματείου Σμυριδεργατών Όρμου Λυώνα Μιχάλης Πάσουλας στην εκπομπή “Al-ibertiNews” του AegeanVoice 107.5. Όπως εξήγησε, η παρουσία όλων κρίνεται σημαντική, γιατί μετά την κατάθεση των προτάσεων από τον υπουργό, οι σμυριδεργάτες θα είναι αυτοί που θα κληθούν να αποφασίσουν για το τι θα γίνει στο μέλλον.



«Ο υπουργός έρχεται αποκλειστικά και μόνο για να κάνει μια πλήρη ενημέρωση των εργατών. Δεν είμαι και μάντης, αλλά πιστεύω ότι θα έχει καλά νέα» δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Πάσουλας.

Ας σημειωθεί ότι δύο είναι τα θέματα που απασχολούν το Σωματείο: το πρώτο είναι η άμεση έναρξη λειτουργίας των ορυχείων, ώστε να γίνει η εξόρυξη της εγκεκριμένης ποσότητας σμύριδας εντός χρονοδιαγράμματος και το δεύτερο είναι η εγγραφή 16 ακόμη ατόμων στους καταλόγους των σμυριδεργατών.
naxostimes
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: