Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο ΥΒαριές καταγγελίες "Νησιωτικής Πολιτείας" για την διαχείριση των οικονομικών στα μουσεία της Απειράνθου

Με περισσό θράσος ο δήμαρχος Μανώλης Μαργαρίτης ανακοίνωσε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (30-8-2016) ότι έχει αυθαίρετα παραδώσει προς εκμετάλλευση δημοτική περιουσία (τις δημοτικές μουσειακές συλλογές Απεράθου, που ανήκουν στο ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α.) σε ιδιώτη και ειδικότερα στο νομικό πρόσωπο κερδοσκοπικού χαρακτήρα " ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.  ΑΠΕΡΑΘΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ", στο οποίο έχει παραχωρηθεί και αντίστοιχος χώρος στο Πολιτιστικό Κέντρο της κοινότητας Απεράθου επειδή  "....οι Συνεταιρισμοί αυτοί έχουν άμεση σχέση με τους δήμους....", όπως
ισχυρίστηκε χωρίς να εξηγήσει πως εννοεί αυτή τη σχέση........!
       Ζήτησε μάλιστα από το δημοτικό συμβούλιο να ανανεώσει για μια πενταετία την παραχώρηση στη ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. του προαναφερόμενου δημοτικού ακινήτου προφανώς για να συνεχίσει αυτή να κερδοσκοπεί σε βάρος της περιουσίας των δημοτών με άνεση και για αρκετά ακόμη χρόνια ! Ομολόγησε επίσης ο κ. Δήμαρχος ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση " κόβει " μεν εισιτήρια επίσκεψης για όλα τα μουσεία Απειράνθου,  "...αλλά το εισιτήριο κόβεται στο μουσείο της Φυσικής Ιστορίας, που είναι εκτός χώρου του Πολιτιστικού Κέντρου...".
       Γιατί άραγε λαμβάνονται αυτές οι προφυλάξεις ?
       Τι είδους διαχείριση γίνεται στις αντίστοιχες εισπράξεις και πως φορολογούνται αυτές ?
        Αποδίδονται  τα  έσοδα  των  εισιτηρίων  στα  ταμεία  του  Δήμου  ή  του ΝΟ.Π.Π.ΑΠ.Π.Π.Α. ;  (Πάντως στους προϋπολογισμούς  ή  τους  Απολογισμούς  τους  δεν  αναφέρονται  τέτοια).   Από τα πειστήρια (εισιτήριο) μάλιστα, που δημοσιεύει στο σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα " ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ " (αριθμ. φύλλου 3.796 της προηγούμενης Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου) προκύπτει ότι οι εισπράξεις της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. από την εκμετάλλευση της δημοτικής περιουσίας ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ !!!!!
      Πως  εκχωρείται  δημόσιο ( εν προκειμένω δημοτικό ) έσοδο  που  προκύπτει από δημόσια  (δημοτική)  περιουσία  σε ιδιώτη ;   (!!!!!!) . 
•    Καταγγέλλουμε την κατάφωρη παραβίαση εκ μέρους του Δημάρχου αλλά και του συνεργού του στα ανωτέρω, Προέδρου του ΝΟ.Π.Π.ΑΠ.Π.Π.Α., σωρείας διατάξεων των Αστικών και Ποινικών νόμων αλλά και της νομοθεσίας περί των Ο.Τ.Α. και τους καλούμε να σταματήσουν να ενεργούν δόλια και ζημιογόνα εις βάρος της περιουσίας του Δήμου.
•    Υπενθυμίζουμε στον κ. Δήμαρχο και τον κ. Πρόεδρο του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. ότι είναι δημόσιοι υπόλογοι και φέρουν βαρύτατες ευθύνες για τον τρόπο, που διαχειρίζονται τη δημόσια περιουσία.
•    Καλούμε την εισαγγελική αρχή της Νάξου να επέμβει άμεσα και να θέσει  τέρμα σε κάθε παράνομη πράξη, βλαπτική της δημόσιας περιουσίας και των νομίμων συμφερόντων των δημοτών.

                                                                                                                                                   Από  το  Γραφείο  Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: