Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Ν. Μανιός: Δεν θα περιμένουν ούτε τεχνολογίες ούτε τη... ΝΔ για τις νέες άδειες

Ανοργανωσιά, εγκατάλειψη και έλλειψη προσωπικού χαρακτηρίζει την κατάσταση που βρήκε στο ΕΣΡ η νέα σύνθεσή του, αλλά στην χτεσινή συνάντηση έγινε κατανοητό ότι δεν θα περιμένουν τεχνολογικές εξελίξεις και δεν ακούν παραινέσεις όπως της ΝΔ να μην προχωρήσουν, είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Ν. Μανιός Στο Κόκκινο και τους Προκόπη Αγγελόπουλο και Γιώργο...
Τραπεζιώτη. Ο ίδιος έδωσε τη δική του ερμηνεία για τους αριθμούς που ακούστηκαν στην χτεσινή Διάσκεψη των Προέδρων.

Ενώ είχε συμφωνηθεί τα μέλη της Διάσκεψης να μην κάνουν αναφορές σε συγκεκριμένους αριθμούς, ήδη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία είχαν κληθεί ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κ.κ. Αθ. Κουτρομάνος και Ροδ. Μορώνης, μέλη τηλεφωνούσαν μεταφέροντας τα όσα είπε ο κ.Μορώνης, είπε ο κ. Μανιός.
Όπως διευκρίνισε, ο κ.Μορώνης περιγράφοντας τη δική του πρόταση προς το Συμβούλιο και περιγράφοντας τις σημερινές δυνατότητες του φάσματος εκτίμησε ότι υπάρχει δυνατότητα για 9 συχνότητες υψηλής ευκρίνειας, ενώ εάν η ΕΡΤ υλοποιήσει την κατασκευή δικών της πομπών, ο αριθμός θα φτάσει στους 11.
Προσέθεσε ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μανιό, ότι η ευρωπαϊκή και διεθνής εμπειρία δίνει μία αναλογία της τάξης του ενός καναλιού γενικού περιεχομένου ανά τρία θεματικά, τελικά δηλαδή έναν αριθμό 3-4 καναλιών γενικού περιεχομένου και 7-8 θεματικού, όπως είπε ο κ.Μορώνης. «Αυτό πώς μεταφράστηκε έξω; 12 άδειες για τα κανάλια!».
Ο κ.Μανιός εκτίμησε ότι όταν τελικά συγκροτηθεί η πρόταση του ΕΣΡ και πάρει την σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, όπως επιβάλλεται, θα περιέχει ένα μοντέλο με περίπου τέσσερις άδειες για κανάλια γενικής φύσης και επτά θεματικά.
Ωστόσο, το σημαντικό είναι η καθυστέρηση που καταγράφεται και εκεί ήταν η ουσία της χθεσινής συνάντησης, να στραφεί η συζήτηση στο χρονοδιάγραμμα. Επ' αυτού τοποθετήθηκαν και οι δύο και είπαν ότι πήγαν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και είδαν μία κατάσταση απερίγραπτη, με ανοργανωσιά, εγκατάλειψη και έλλειψη προσωπικού.
«Υποτίθεται ότι έχουν καταλάβει ότι πρέπει να τελειώνουν, δεν έχει νόημα να πούμε ότι εμείς θα τους πιέσουμε ή κάποιος θα τους φοβερίσει να κάνουν το Α ή το Β, δεν είναι άνθρωποι που θα υποκύψουν σε πιέσεις, προς τιμή τους το ξεκαθάρισαν. Είπαν ότι ... ήταν υποχρεωμένοι να περιμένουν το σύνολο της απόφασης του ΣτΕ».
«Αξίζει να σας πω κάτι που δεν πρόκειται να ακουστεί από τα ΜΜΕ», είπε ο κ. Μανιός. «Ο εισηγητής του ΣτΕ που ήταν με την άποψη της πλειοψηφίας για την αντισυνταγματικότητα του άρθρου 2 έκανε πρόταση να συμπεριληφθεί στην απόφαση ότι το άρθρο μεν καταπίπτει, ο άλλος νόμος ισχύει και πρέπει επειδή συγχρόνως είναι παράνομη η λειτουργία των άλλων σταθμών ... χωρίς άδεια και χωρίς να καταβάλλουν χρήματα στο δημόσιο, εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση της απόφασης θα έπρεπε το νέο ΕΣΡ να προχωρήσει στη ρύθμιση των αδειών, όλης της διαδικασίας ... Είναι ενδεικτικό, ο ίδιος ο εισηγητής αντιλαμβάνεται ότι είμαστε σε παράνομη κατάσταση».
«Έγινε κατανοητό ότι με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στο ΕΣΡ ... δεν θα περιμένουν ούτε τις τεχνολογικές εξελίξεις, ούτε τις παραινέσεις από κόμματα όπως της ΝΔ να μην προχωρήσουν», εκτίμησε ο κ. Μανιός.
Σχολιάζοντας δηλώσεις περί πραγματοποίησης του διαγωνισμού «μετά τις εκλογές» ο ίδιος σχολίασε ότι «εάν δεν γίνει μέχρι το 2019 και γίνουν εκλογές, οι άνθρωποι αυτοί ... θα είναι δαχτυλοδεικτούμενοι από την ελληνική κοινωνία, ότι ανέλαβαν τη δουλειά στο τέλος του 2016 ... και τρία χρόνια μετά δεν μπόρεσαν να κάνουν».
Ακούστε:
Ακούστε:http://www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: